PRESENTACIÓ

En aquesta situació extraordinària que vivim des del passat mes de març, la cultura ens ha acompanyat i ha fet millor el nostre dia a dia, s’ha situat com quelcom imprescindible per a la vida, i es manifesta més que mai com un dret. Els artistes ens han ofert la seva música des de casa, esperant el moment de tornar a un escenari. Les sales de concerts són espais culturals fonamentals pel creixement dels artistes i de les seves carreres, una peça clau del teixit, valuosa però vulnerable i que cal potenciar i protegir.

 

Amb la crisi sanitària, les sales de concerts van ser les primeres a tancar i seran probablement de les últimes en obrir. Davant d’aquesta situació de risc dels espais musicals de base, neix el projecte Sala Tarragona de la mà de l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya, representada al territorio per Sala Zero (Tarragona), Lo Submarino (Reus) i Red Star (Valls).

 

Sala Tarragona és un cicle de tardor amb diverses actuacions en directe a l’aire lliure, a l’espectacular espai de l’Auditori del Camp de Mart de Tarragona, amb un aforament reduït de màxim 800 persones, La programació prevista serà durant tres caps de setmana del mes de novembre de 2020.

Objectius de SALA TARRAGONA:

1.- Donar visibilitat i suport a les sales de concerts tarragonines on neix i batega l’escena musical de la ciutat.

 

2.- Oferir al públic habitual de les sales de la demarcació de Tarragona la possibilitat d’assistir a concerts, com els que gaudeixen habitualment a les sales que els agraden, amb els artistes programats per les sales en un entorn excepcional.

 

3.- Reactivar els concerts, donar suport i generar activitat entre els agents més fràgils de la cadena de la música en directe. Tornar a programar al novembre, quan les limitacions a les sales faran encara inviables els concerts de sala, amb l’objectiu de reactivar l’activitat dels artistes, el personal tècnic i auxiliar, els mànagers, les empreses de so i llums, els programadors, fotògrafs i tots els professionals que intervenen en la creació d’un concert.